Cumartesi, Haziran 07, 2008

tek bayanlar finaline genel bakış


tek bayanlarda final bugün tsi 16:00'da oynanacak..

ana ivanovic roland garros 2007 ve avustralya açık 2008 grand slamlerinden sonra üçüncü kez bir final oynayacak.. daha önceki iki finalini de (justine henin ve maria sharapova) kaybetmişti.. henüz dünya 1 numarası olmuşken bunu bir de grand slam şampiyonluğu ile süslemek istiyor..

dinara safina ise kariyerinde ilk defa bir grand slam finalinde boy gösteriyor ve abisinin yaptığını yapıp bir grand slam kazanmak istiyor şüphesiz..

bu iki oyuncu daha önce 3 kez birbirleri ile karşılaştılar ve bu maçlarda ana ivanovic'in 2-1 üstünlüğü bulunuyor.. fakat oynanan tek toprak kort mücadelesini dinara safina kazandı.. safina 2005 yılında wta berlin'de ana ivanovic ile karşılaşmış ve maçı 6-1/6-2 lik setlerle kazanarak bir üst tura çıkmıştı.. 2006'da wimbledon 3.tur mücadelesinde bu sefer çekişmeli geçen maçı ana ivanovic 3-6/7-6 ve 6-1 ile alarak yoluna devam etmişti.. aynı yıl bir sert zemin mücaedelesi olan montreal'deki turnuvada ise ivanovic 6-1/6-4 le maçı almış ve finale çıkmıştı..

bu sene iki oyuncu da birer şampiyonluk kazandı.. ana ivanovic bir sert zemin turnuvası olan indian wells'de şampiyonluğa ulaşırken, dinara safina bir toprak kort turnuvası olan wta berlin'de mutlu sona ulaştı.. tabi ki ana ivanovic'in de avustralya açık'ta finalde oynadığını biliyoruz..

iki oyuncunun bir diğer ilginç istatistiği de geriden gelmeleri çok sevmeleri.. dinara safina bunu bu roland garros'ta dördüncü turda sharapova'yı ve çeyrek finalde elena dementieva'yı elerken açık bir şekilde gösterdi.. ivanovic ise hantuchova karşısında iki kez geriden gelip maç aldı.. biri ekim 2007'de lükemburg'da finalde, diğeri avustralya açık 2008 yarı finalinde gerçekleşmişti..
bu ne demek? bu şu demek:
eğer ki bugünkü maçta bir taraf 6-0/5-0 önce geçerse maçı kapatıp gitmeyin.. oturun son sayıya kadar izleyin benden söylemesi.. yoksa tarihin en harika geriden gelişlerinden birini kaçırabilirsiniz..

Hiç yorum yok: