Pazartesi, Haziran 02, 2008

roland garros 2008 - dokuzuncu günün ardından


yine yağmur nedeniyle geç saatlere kalan bir gün sonucunda bayanlar (ikisi dışında) ve erkekler çeyrek finalistleri belirlendi..


turnuvanın başından beri servislerinde problemler ve genel olarak oyuna hakim olmada zorluklar yaşayan şarapova dinara safina engeline takıldı.. aslında ilk sette iki taraf da dengeli oyun ile başabaş bir mücadele sergilediler.. tie-break’e kalan seti şarapova 7-6 aldı.. ikinci sete safina servis kırarak başladı ancak tam oyununu raya oturtmuşken yağmur nedeniyle maçlara ara verildi.. yağmurun dinmesiyle tekrar başlayan maçta safina ilk başlarda konsantrasyonunu toparlayamamış olacak ki şarapova 5-1 lik bir seri ile ikinci sette skoru 5-2’ye getirdi.. ardından safina’nın servis kullandığı oyunda 0-30 üstünlük yakaladı.. tam bu sırada safina dahil herkes maçın bittiğine inanıyordu galiba.. safina’nın ağlamaklı yüzündeki ifadeden moralinin sıfır olduğu görülüyordu.. ama ne olduysa önce servis kullandığı oyunu aldı ardından 2 oyun daha alarak 5-5’e getirdi seti.. karşılıklı alınan oyunlardan sonra tie-break setinde yine 5-2 geri düşmesine rağmen seti çevirdi ve aldı.. avustralya’daki şarapova olsaydı ikinci set 6-2 bitmişti diyebilirim ama şarapova’da bir durgunluk var.. babası bile bi şaşkın olmuş.. maç içerisinde dinara safina’nın aldığı sayıları alkışlamalar falan.. son sette iki kez servis kıran safina 6-2 ile son seti de alarak maçı kazandı.. şarapova’nın elenmesi ile ana ivanovic de büyük bir rahatlama yaşamıştır sanırım..


maçtan aklımda kalan bir diğer şey ise şarapova ile fransız seyirci arasındaki gerginlik.. çoğunluğun zayıf olan tarafı tuttuğu bilinen bir şey.. haliyle fransız seyirci de dinara safna’ya daha fazla destek gösterdi.. şarapova da doğası gereği hırslı bir oyuncu.. tepkilerini biraz aşırı gösterince seyirci iyice karşısına aldı şarapova’yı.. bunlar olağan ama maç bittikten sonra oyuncular bile el sıkışıp, öpüşürken seyircinin korttan çıkan şarapova’yı yuhalaması çok ayıp ve yakışmayan bir davranış.. fransa açık’ın izlenmesinin bir nedeni de şarapova sonuçta.. gelecek sene yine gelecek ve belki harika bir oyunla turnuvayı kazanacak.. neden yuhalayarak gönderiyosun ki?

bir diğer dördüncü tur maçında dementieva vera zvonareva’yı 6-4/1-6/6-2 lik setlerle geçti.. zvonareva’dan daha fazla direnmesini beklerdim.. dementieva ile safina çeyrek finalde karşılaşacaklar..

roland garros yönetiminin garip davranışı ile svetlana kuznetsova – victoria azarenka ve petra kvitova – kaia kanepi arasındaki maçlar geç bir saatte başladı.. aslında yağmur nedeniyle maçlara 1-2 saat ara verildiği için erkekler maçlarından sonra başlaması gereken maçlar başka korta alındı yoksa hiç başlayamayacaktı.. ancak havanın kararmasına 1,5 saat varken alındı bu karar oysa kortlar 1 saat öncesinden boşalmıştı.. haliyle maçlar yarım kaldı..

svetlana kuznetsova azarenka karşısında ilk seti 6-2 aldı.. ikinci sette durum 2-2.. kaia kanepi ise ilk seti 6-3 almasına rağmen ikinci seti yanı skorla kvitova’ya verdi.. üçüncü set yarın oynanacak..

erkeklerde son 16’ya 5 oyuncuyla giren fransızlar sapır sapır döküldü ve son 8’e bir tane oyuncu sokabildi.. roger federer evsahibi julian benneteau’yu 6-4/7-5/7-5 ile geçti.. her ne kadar şu ana kadar bu turnuvada en fazla oyun vererek kazandığı maç gibi gözükse de (albert montanes’e karşı bir set kaybetse de o maçta 12 oyun vermişti) aslında pek fazla zorlandığı söylenemez federer’in..


şilili fernando gonzalez de ginepri’yi rahat geçti ve federer’in rakibi oldu çeyrek finalde.. erken yaşta kel kalan hırvat ljubicic ile ev sahibi gael monfils arasındaki maçta seyircisinin desteğini arkasına alan monfils 7-6/4-6/6-3/6-2 lük set skorlarıyla ivan ljubicic’i yendi.. bu adam boyuna rağmen kortta çok çevik.. bunu göre göre ljubicic drop shot vurmaya kalkınca fileye yetişip gelen monfils takır takır aldı puanları.. fransız seyirciler çocuk gibiler.. meksika dalgasıdır tutturmuşlar.. “sibuple sibuple” diyen hakeme rağmen uzunca bir süre meksika dalgasına devam etmeleri üzerine ivan ljubicic “ben karizmamı yaparım arkadaş” diyip gitti sandalyesine oturdu.. bu sırada karşı tarafta gael monfils meksika dalgasına katılıp seyirciyi alkışlamakla meşguldü..


sinüsoidal şekilde cereyan eden dördüncü turun son maçında 5 numaralı seribaşı david ferrer, sevimsiz insan (bir önceki post nedeniyle böyle.. gıcığım artık kendisine) radek stepanek’i 4-6/6-2/1-6/6-3/6-3 lük 5 set sonucu geçerek gael monfils’in rakibi oldu.. bu maçın son setinde öyle bir hale geldi ki maç, alınan her puan sonrası taraflar çılgınca dans ederek sevinç gösterilerinde bulunmaya başladı.. cevab vermeyen radek stepanek oldu tabi ki.. oh olsun!

(fotoğraflar: http://sports.yahoo.com)

1 yorum:

gokciii dedi ki...

Safina'ya çok sevindim. Henin'in bırakmasından sonra kadınlar tenisini benim için izlenebilir kılan 2 oyuncudan biri ve abisine olan sevgimin taşmış kısmını kendinisine aktardığım için çok severim:) Fransız seyirci ayıp etmiş ben maçı izleyemdim ama ne olursa olsun yuhalamak tenis seyircisine yakışmaz, bir de federer elenirse daha bi mutlu olacağım hem hiç belli olmaz gonzalez gününde olursa federeri eleyebilir. Gulbis çok iyi oynuyor güzel bir çeyrek final maçı izleriz herhalde djokovicle oynacaklar. Djokovic şu turnuvayı kazansa diyorum, yakışır ama Nadalın kimseye bırakacağını da sanmıyorum.