Cumartesi, Haziran 07, 2008

roland garros 2008 - yarı finallerin ardından

tek erkeklerde büyük çoğunluğun beklediği final geldi çattı.. üstüste üçüncü kez roger federer ve rafael nadal fransa açık şampiyonluğu için mücadele edecekler.. artık el clasico oldu bu.. son 3 roland garros’ta da federer ile nadal karşılaştı.. 2005’te rafael nadal yarı finalde federer’i 4 setlik maç sonucu geçerek finale çıktı ve finalde ilk seti kaybettiği maçta mariano puerta’yı mağlup etmeyi başardı.. 2006 ve 2007’de finalde karşılaşan ikiliden gülen taraf yine rafael nadal oldu.. iki maç da 4 set sonunda bitti.. bu sene üçüncü kez finalde karşılaşacaklar ve yine rafael nadal kazanacak gibi duruyor..

bugünün ilk yarı final mücadelesinde rafael nadal sonradan açılan, sırp novak djokovic karşısında üçüncü sette biraz zorlansa da maçı rahat kazandı.. 4-6/2-6/6(3)-7.. novak djokovic de, garibim, ana tabloda son 3 senedir hep nadal’ın tarafına düşüyor.. artık nadal’ı bölüm sonu canavarı gibi gördüğüne eminim.. 2006 yılında çeyrek finalde karşılaşan ikilinin maçı tamamlanamadı.. ilk iki seti 6-4/6-4 kaybeden djokovic üçüncü sette sakatlandı ve oyunu yarıda bıraktı.. geçen sene yarı finalde karşılaştılar ve bu senekine çok benzer bir skorla 6-2/6-4/7-5 bitti maç.. djokovic’te ilerleme var ama.. 1 oyun 1 oyundur.. seneye 1 set alır.. sonraki sene kazanır belli mi olur :) ama şu şanssızlığını yenip bir kere de federer’in tarafına düşsün.. bu sene o tarafta olsaydı adım gibi eminim şu an finaldeydi..


bugün çok kötü başladı djokovic.. çok berbat oynadı 2 seti.. üçüncü sette 3-0 geriye düştükten sonra bi toparlandı ve 6-6’ya getirdi maçı.. ancak tie-break de tam bir felaketti onun için.. 6 kez maç puanı çevirmek zorundaydı.. üçünü çevirdi dördüncü de nakavt.. sanırım erkekler tenisi şu şekilde ilerleyecek bi kaç sene:
toprak kort: nadal
çim kort: federer
sert kort: djokovic
iki adet sert kort grand slam’i olduğu için djokovic daha şanslı.. şaka bi yana 3 kutuplu tenis dünyasına doğru gidiyoruz.. hadi bakalım..


günün diğer maçında roger federer beklenin aksine zorlanarak kazandı maçı.. yarı finallerden önce herkesin düşüncesi novak djokovic’in rafael nadal’ı çok zorlayacağı, federer’in ise gael monfils’i rahat geçeceği bu yüzden finalde daha az yorgun olan federer’in kazanma şansının daha yüksek olacağı yönündeydi.. ancak gael monfils seyircisinin de yardımıyla çok iyi bir maç çıkardı, federer’i içten içten sinirlendirdi ve yıprattı.. 6-2/5-7/6-3/7-5 lik set skorlarıyla maçı kazanan federer gözümde klasik mertebesine erişmiş müsabakanın diğer tarafında olacak..


gael monfils yine ordan oraya atladı, kafasını gözünü yarmasına ramak kalmıştı ki maç bitti.. akıllanmıyor adam..

neticede pazar akşamüstü tsi 17:00’da gözler tv’ye kilitlenmiş vaziyette klasiği izleyeceğiz.. bu sefer 5 set sürmesini diliyorum.. hatta son set de 12-10 falan bitsin.. biz de sarsıla sarsıla..... tenise doyalım..

(fotoğraflar: http://sports.yahoo.com)

Hiç yorum yok: