Pazar, Haziran 01, 2008

roland garros 2008 - yedinci günün ardından

vuuu saati kaç yapmışız.. kuyruğumu kıstırdım oturuyorum.. yapacak bir şey yok.. adam çok iyi oynuyor yapacak bir şey yok.. ne kadar federer'i sevmesem de tebrik ediyorum.. mario ancic'i 3 sette geçtiği için tebrik ediyorum.. adam çok iyi oynuyor evet.. iyi yani ne diyim.. vuruyo falan böyle, backhand.. fiyuuuu.. come on.. alkış.. roger federer dördüncü turda fransız julien benneteau'nün rakibi oluverdi işte..



ben mario ancic'e kırgın değilim :) sonuçta dünya sıralamasının 1 numarasına yenildi de ben bu stanislas wawrinka denen adama iki çift laf etmeden durunamam.. ilk seti 7-5, ikinci seti 6-3 almışsın.. üçüncü sette 3-0 öndesin.. ne oluyo? ne oldu? süperim moduna ani bir geçiş mi oldu? ilk 2,5 seti oynayan adama ne oldu? "bitti aga bu iş" mi denildi? konsantrasyon kaybı mı yaşandı!? ne oldu, nasıl oldu da bu maç kaybedildi arkadaş? genç yetenek dedik, yükselişte dedik, güzel backhandleri var dedik.. zihinsel olarak hala küçükmüşün arkadaşım, ufakmışın.. bugün git, yarın gel! fernando gonzalez de hayatının geri dönüşünü yaptı sanırım.. o da dördüncü turda sürpriz bir isim robby ginepri ile karşılaşacak.. ginepri evsahibi florent serra'yı 3 sette geçti..


iki set öne geçip maç kaybeden bir diğer isim 4 numaralı seribaşı nikolay davydenko.. hırvat ivan ljubicic ilk setlerin giro d'italia'ya kurban gittiği maçta güzel bir geri dönüşle ilk dört seribaşıdan ilk kaybın verilmesini sağladı.. haftasonu maç olmasın izlenmiyo.. dominika cibulkova'nın yavuklusu gael monfils 5 set süren maçta avusturyalı jurgen melzer'i yenerek dördüncü turda ljubicicle karşılaşma hakkı kazandı..


çek radek stepanek ispanyol tommy robredo'yu 3 set sonucu süpürürken, ispanyol david ferrer 5 set süren maçta avustralyalı lleyton hewitt'i geçti ve bu iki tenis oyuncusu birbirine rakip oldular dördüncü turda..

ispanyollar yerine fransızlar coşmuş durumda.. dördüncü tura yani son 16'ya 5 fransız kaldı ki bunlarda dördü seribaşı değil.. kim bunlar toparlarsak:
julienne benneteau
gael monfils
michael llodra
paul-henri mathieu [18]
jeremy chardy [wild card]

dört adet de ispanyol dördüncü tura çıkma başarısını gösterdi ki hepsi seribaşı..
rafael nadal [2]
fernando verdasco [22]
nicolas almagro [19]
david ferrer [5]


bayanlarda her şey beklendiği gibi.. dün de dediğim gibi altı rustan beşi kaldı son 16'ya.. tablonun üst taradı sırf rus neredeyse.. öyle ki çeyrek finale iki rus yarı finale de bir rus garanti çıkıyor..

bugün şarapova ilk sette yine kendini veremediği maçta italyan karin knapp'i ikinci setteki etkili oyunu ile 7-6(4)/6-0 yendi.. servislerini hiç bu kadar kötü görmemiştim ben şarapova'nın.. dinara safina, vera zvonareva ve elena dementieva çok rahat üst tura çıktılar.. iki rusun mücadelesinde svetlana kuznetsova nadia petrova'yı terlemeden geçti ve yükselen değer victoria azarenka ile karşılacak dördüncü turda.. burada yeteri kadar terleyecektir.. hatta terli terli bir bardak soğuk su içmesi de olası..


12 numaralı seribaşı agnes szavay 90 doğumlu çek petra kvitova'ya 3 set sonucu yenildi ve elendi.. günü kapalı kutu maçında estonyalı kaia kanepi ispanyol anabel medina-garriguez'i internettten takip edebildiğim kadarıyla tırnak yedirten bir maç sonucu ve son teknoloji ürünü gözlüklerinin yardımı ile 6-1/6(5)-7/7-5 ile geçerek genç kvitova'nın rakibi oldu.. alın size bir kapalı kutu maç daha..


erkeklerdeki güney avrupa hakimiyetine karşın bayanlarda soğuk bölgelerin, çekoslovakya'dan baltık denizine uzanan coğrafyanın baskınlığı gözüküyor.. ilginç bir detay.. son 16'da

5 rus
2 çek
2 sırp
1 sloven
1 belaruslu
1 estonyalı
(kasarsak) 1 polonyalı

olduğunu görüp vay be diyoruz..

sekizinci gün oynanacak maçlarda güzel "ana" korta çıkıyor.. agnieszka radwanska ile jelena jankovic arasındaki maç zevkli geçmeye aday.. erkeklerde bu maçın muadili paul-henri mathieu ile novak djokovic arasındaki maç olacaktır.. striptizci michael llodra diliyorum ki simone bolelli'ye yaptığını yapamasın ve ernests gulbis'e feci şekilde elensin, o tişötleri de fırlatamasın oraya buraya.. nadal vatandaşı verdasco karşısında ne yapacak? wild card jeremy chardy çıkışını almagro karşısında da sürdürebilecek mi? hepsi ve daha fazla yarın!! (bugün, her neyse)

fotoğraflar: http://sports.yahoo.com

3 yorum:

c dedi ki...

Bu Llodra sadece tişört değil, çorap don ne bulursa gönderiyor abi. Herif şov-biz adamı. Hele ki gaza gelip manyaklaşmış Fransız seyircilerin tam seveceği türden.

Bugün çok süper maç yok bence, ama yarın iki tane muhteşem Rus düellosu olacak. Kaçmaz...

Bir de Federer'e şapka çıkarmadan edemeyeceğim. Nedir bu, adam başka gezegenden gelmiş gibi. Artık Nadal'ın tahtını elinden almaya hazır mı acep?

onur dedi ki...

bilmiyorum da djokovic üst tarafta olsaydı her şey çok değişik olabilirdi.. nadal'ı yenecebileceğini sanmıyorum ikisinin de..

bugün mathieu-djokovic maçı güzel olacak bence de eurosport motosiklet yarışı veriyo ve trt3 yok bende.. resmi sitenin live scores kısmından izliyorum rakamlar falan..

c dedi ki...

Bende TRT3 var ama eurosport yok :) senin yerinde olmayı tercih ederdim abi, hem Philippe Chatrier'ye mahkum kalmıyorsun, hem de tenisten bihaber sunucu iklilisine talim etmiyorsun. Eurosportsuzluk, yani snookersızlık, tenissizlik tahmin ettiğimden de zormuş.

Ben 3 tur bütün Dementieva maçlarını live scorelardan takip ettim, tam Chatrier'ye geldi, ben de yarın o saatlerde dışarıda olacağım. Çok şanssızım :( Neyse ben görmesem de olur, yeter ki Charleston'ın intikamını alsın Zvonaryova'dan...

Livescorelardan maç takip etmenin keyfi de ayrıdır abi, servis kırma puanı olur, heyecanla bakar durursun, her sayıdan sonra gol olmuş gibi sevinirsin, aldığı sayıyı nasıl aldığını hayal etmeye çalışırsın vs. Tabii bunlar sevdiğim tenisçi oynarken olan şeyler bende :D

Mathieu'nün havasını aldı Cokoviç, Nadal Verdasco'yu maymun etti, senin "kuğu" da iyi gidiyor maaşallah. Erkek tenisinde 19-20 yaşında bir oyuncu parlıyorsa çok boş değildir diye düşünüyorum şahsen.

Yazılarını bekliyoruz, saygılar abi..