Cumartesi, Mayıs 31, 2008

yanmaz schwank

eski roland garros şampiyonu carlos moya'yı daha ilk turda turnuva dışına iten arjantinli eduardo schwank iki hafta önce kaldığı otel odasında başlayan yangın nedeniyle tüm otelin yanmasına neden olduğu için suçlanıyor.. bordeaux turnuvası sırasında raketinin tellerini değiştirtmek için odasından çıkan, çıkarken de pasaportunu, parasını (nakit olarak almış), dizüstü bilgisayarını ve kıyafetlerini odada bırakan schwank'ın fırını yanık unuttuğu için yangına sebep olduğu düşünülüyor.. paris'in orta yerinde beş parasız ve sadece üzerindeki kıyafetler ile kalmış.. film gibi..

"yangını öğrendiğimde otelin alt katında kahvaltı yapıyordum." diyor ve ekliyor:
"elimde sadece iki tenis raketi, iki tişört ve bir çift ayakkabı kalmıştı.. yangının olduğu gün fransa'da milli tatil olduğundan alışveriş yapamadım.. iki arjantinli arkadaş tarafından salı günü yeni tişörtler geldi.."

şimdi de kendisi hakkındaki suçlamalarla uğraşmakta, avukatları ile birlikte gece gündüz çalışmaktaymış..

"her şeyin bir nedeni vardır" diyerek man of faith olduğunu gösteren schwank'e"yanmaz schwank" (fireproof) diye lakap bile takılmış..

kaynak

Cuma, Mayıs 30, 2008

roland garros 2008 - altıncı günün ardından


kendi adıma üzücü bir gün olsa da çekişmeli maçlara sahne olması açısından tenisseverler için güzel bir gündü..

serena williams'ın elenmesiyle daha önce bu turnuvayı kazanmış kimsecikler kalmadı bayanlarda.. yani turnuvayı kazancak olan kişi kesinlikle ilk defa kazancak müsterih olunuz..


2 numaralı seribaşı ana ivanovic ile 30 numaralı seribaşı caroline wozniacki arasında oynanan maç beklediğimden sönük geçti.. avustralya açık 2008'in dördüncü tur mücadelesinin rövanşı niteliğindeki maçta caroline öldürücü forehandlere sahip ivanovic karşısında ilk sette zorlar gibi olsa da ikinci sette direnç gösteremedi.. neyse en azından yabancıya gitmedi de pembe elbiseli güzel ana'ya elendi.. wozniacki'den akılda kalanlar ise siyah çorapları ve kırmızı ojeleri oldu.. seneye yine karşılaşırlarsa her şey farklı olabilir..


williamslardan küçük olanı ve turnuvanın favorilerinden, 5 numaralı seribaşı serena williams 27 numaralı seribaşı sloven katarina srebotnik'e 2 set sonucu elenerek 3.turda aramızdan ayrıldı.. eminim bize yukarıdan bakıp gülümsüyordur.. srebotnik formda bir yıl geçiriyor ve 4. turda isviçreli patty schynder'in rakibi oldu.. diğer williams venüs ise şu anda italyan flavia pennetta karşısında ilk sette ecel terleri döküyor.. (aha da yazıyı tamamlamadan ilk seti kaybetti) o da kardeşinin yanına yakışır bence.. pennetta rus maria kirilenko ile bu sene wta estoril çiftlerde bizim şenoğlu-salgic çiftini yenerek şampiyon olmuştu..


genç fransız alize cornet polonyalı sultan agnieszka radwanska'ya karşı direnemedi ve 6-4 lük iki sette bence erken olarak turnuvaya veda etti.. turnuva öncesi 4. tur kesin gözüyle bakıyordum ama sanırım kuraya kurban verdik.. radwanska dominika cibulkova - jelena jankovic maçının galibi ile karşılaşacak 4. turda.. o maç da şu anda oynanmakta ve ilk seti jankovic aldı.. kolunda kocaman bir sargıyla, nefes almakta güçlük çekmesine rağmen kazanıyor ya bu kız setleri helal olsun.. bu arada tribünde gael monfils vardı.. ben ne alaka derken chris brednam cevapladı sanki beni duymuş gibi.. efenim gael monfils ile dominika cibulkova çıkıyolarmış.. monfils işini biliyormuş.. evet..


bu arada elemelerden gelen ispanyol carla suarez-navarro da sinsi sinsi gelip 4.tura kadar yükseldi.. 2.turda amelie mauresmo'yu elemişti üçüncü turda da avustralyalı casey dallacqua'yı 6-3lük iki setle yenerek 4. turda venus williams - flavia pennetta maçının galibii ile oynayacak ki bu maç bitmeyecek gibi bugün.. (aha pennetta ikinci sete servis kırarak başladı)

tablonun alt tarafında durum böyle iken üst tarafı ruslar basmış.. mariya şarapova dün akşamdan yarım kalan kalan hesabı kapatarak üçüncü turda karin knapp'in rakibi oldu.. hemen altında makiri'yi eleyen çinli jie zheng ile rus dinara safina eşleşmesi var..
11 numaralı rus vera zvonareva da bugün oynanan maçta fransız cohen-ahoro'yu geçti ve kanadalı aleksandra wozniack'ın rakibi oldu.. hemen altlarında yarı sultan elena dementieva ve belaruslu olga govortsova eşleşmesi var..
ikinci bölümde 4 numaralı seribaşı rus svetlana kuznetsova ile 25 numaralı rus nadia petrova üçüncü turda karşılaşacaklar..
bu altı rustan beşi dördüncü tura yani son 16'ya kalacaklar.. nadia petrova elencek diye düşünüyorum..

erkeklerde de buralara kadar gelmesini beklediğim iki ispanyol yerine (carlos moya, juan carlos ferrero) nicolas almagro, fernando verdasco ve tommy robredo iyi gidiyor.. bugün oynanan maçlarda 2 numaralı seribaşı ispanyol rafael nadal fin narko nieminen'i çok rahat geçerek dördüncü tura çıktı.. mikhail youzhny ile fernando verdasco arasındaki maçta sinirli adam mikhail az kalsın hakem katili olacaktı.. son sette bütün konsantrasyonunu kaybeden youzhny verdasco'ya 4 set sonucu yenilerek erken veda edenlerden.. verdasco dördüncü turda nadal'ın rakibi..

tim henman no.2 olarak nitelendirmekten zerre çekinmeyeceğim andy murray de üçüncü turda ispanyol nicolas almagro'ya elendi.. ingilizler tim henman dan bir grand slam kazanmasını beklerken kendisi bir final bile oynayamadan yitti gitti.. büyük britanya adına yarışan iskoç andy de onun yolundan gidiyor gibi.. izleyip görücez neler olacak..


almagro'nun dördüncü turdaki rakibi sürpriz bir isim.. wild card ile katılan fransız jeremy chardy.. nalbandian karşısında 2-0 geriden gelip 3-2 kazanan chardy bugün de 30 numaralı seribaşı rus dimitri turnusov'u 3 set ile geçerek dördüncü tura çıktı.. evsahibi gazı mı karar veremedim..

günün en zevkli maçı fransız paul-henri mathieu ile carlos moya'yı ilk turda eleyen eduardo schwank arasındaki maçtı.. mathieu 4 sette rakibini mağlup etti etmesine ama dördüncü sette mathieu'nun antrenörü, 3 kez roland garros şampiyonu, mats wilander ölüp ölüp dirildi.. kameraya psikopat psikopat bakışlar, gülüşler attı..


novak djokovic de 5-6 kere yere kapaklanma tehlikesi geçirdiği ve tap dance gösterisi yapar gibi olduğu maçta amerikalı wayne odesnik'i 3 sette mağlup ederek dördüncü turda paul-henri mathieu'nun rakibi oldu.. işte zorlu bir mücadele..

ernests gulbis nicolas lapentti'yi 3 sette yenerek "vay be" dedirtirken, fransız michael llorda yükselişteki italyan simone bolelli'yi 3 sette yenerek "tüh be" dedirtti.. bolelli elenmemeliydi.. yazık oldu.. michael llorda yine striptiz yaptı kortun ortasında.. her şeyini fırlattı seyircilere.. sanırım sempatik olduğunu zannediyor..


yarın ana tablonun üst tarafındaki 3. tur maçları var..

bu arada fransa'da hava karardı ama venus williams ve flavia pennetta maça devam ettiler.. flavia ikinci seti 6-3 alarak maçı kazandı.. venus'ü kardeşinin yanına postaladı.. hahah eminim o da bize yukarıdan bakıp gülümsüyordur.. haha..


(fotoğraflar: http://sports.yahoo.com)

kortlarda bir çılgın

spor müsabakalarında seyirciyi hareketlerndiren, neşeli anlar yaşatan, biraz delimsi sporculara ihtiyaç var.. teniste de var böyle bir kaç isim.. rum marcos baghdatis, rus (rus mu? hahah sağlam kafayla yazmak lazım yazıları.. hırvat kendisi.. sözlükten "edda kathleen" e teşekkürlerimi sunuyorum uyarı için) goran ivanisevic aklıma gelen ilk isimler.. bir diğer renkli oyuncu ise gael monfils.. özellikle evsahibi olduğu roland garroslarda daha zevkli maçlar izletiyor.. fakat bazen kendini öyle bir kaptırıyor ki her topa uçmalar, vurmaya çalışmalar derken ters basıyor, düşüyor, kendini sakatlıyor.. bugün yine roland garros 2.tur mücadelesinde kıracaktı bir taraflarını az kalsın.. bu adam iyi bir yerlere gelemiyorsa hep bu tezcanlılığı yüzünden sakatlanması ve maç kaçırması sonucudur..

Perşembe, Mayıs 29, 2008

roland garros 2008 - beşinci günün ardından

yağmurun daha insaflı davrandığı beşinci gün de çok çekişmeli maçlara sahne oldu..


bayanlarda evsahipleri için günün ilk kötü haberi amelie mauresmo'nun elemelerden gelen carla suarez-navarro'ya 6-3/6-4 yenilerek elenmesi oldu.. eski formundan çok uzakta mauresmo.. bu maçta ispanyol suarez-navarro'yu destekleyen tanıdık bir yüz vardı tribünde.. arantxa sanchez-vicario da vatandaşının galibiyetini kutlayanlar arasındaydı..

21 numaralı seribaşı rus maria kirilenko (makiri) de malesef turnuvaya çok erken veda edenler arasında.. elemelerden gelen çinli zheng jie'ye (ismini okuyabilene 100bin lira veriyorum) 6-4/3-6/2-6 lık setlerle yenildi.. mariki'nin (inatla mariki yazmışım.. yorumu okuyunca dank etti.. makiri tabii ki) patlama yapması gereken yaşlar geçiyor.. bu sene estoril açık'ı kazandı ama ben ondan bir grand slam yarıfinali bekliyorum en azından.. bir güzellik gider diğeri kalır, dominika cibulkova devam ediyor yoluna.. 3.turdaki rakibi jelena jankovic.. jankovic bir gün maç içinde sakatlanacak ama bakalım.. cibulkova'ya başarılar..



akşam saatlerinde 6 numaralı seribaşı rus anna chakvetadze estonyalı kaia kanepi'ye 2 set sonucunda boyun eğerek 2.turda turnuvaya veda etti.. zaten bu ağlak kız nasıl 6 numaralara kadar çıkıyor anlamış da değilim..

bulgar tsvetlana pironkova iyi başladığı maçta 29 numaralı seribaşı ispanyol anabel medina garriguez'e 4-6/6-3/6-1 ile yenildi.. bu beklediğim bir sonuçtu.. ancak kazanmasını beklediğim özbek akgül amanmuradova ilk seti 6-1 aldığı maçta diğer setleri 1-6/3-6 kaybetti ve kanadali aleksandra wozniak'a yenilmekten kurtulamadı..

daha önce elenenler dışında diğer seribaşılar yollarına devam ediyor.. karanlık çökmesi nedeniyle mariya şarapova ve nadia petrova'nın maçları yarım kaldı.. 11 numaralı rus vera zvonerava hiç başlayamadı bile.. yarın bu yarım kalan maçlar devam edecek..

erkeklerde ise james blake ernests gulbis'e yenildi.. iyi oldu zaten hiç sevmiyorum kendisini.. (williams biraderleri de sevmiyorum gören de beni ırkçı sanacak) 19 yaşındaki genç letonyalı gelecekte iyi şeyler yapacak gibi.. soyadı kuğu demekmiş bu arada.. (işe yaramaz bilgi)



bir başka sürpriz arjantanli 6 numaralı seribaşı david nalbandian'ın turnuvaya wild card ile katılan fransız jeremy chardy'e kaybetmesi oldu.. işler gittikçe ilginçleşiyor ana tablonun alt tarafında.. 3. section tabir edilen bölgede yani ana tablonun alt tarafının ilk yarısında seribaşılar sapır sapır dökülürken ikinci yarısında seribaşılar kayıpsız nalbandian dışında..

12 numaralı seribaşı tommy robredo fransızları üzen diğer bir ispanyol.. marc gicquel'i 4 sette geçerek 3.tura çıkmayı bildi.. fransız gael monfils ise az kalsın kendini parçalayacağı maçta bir diğer fransız 9 numaralı seribaşı richard gasquet'nin çekilmesi sonucu yerine giren lucky loser luis horna'yı yendi.. seyirci sevinçten havalara uçtu..



günün en çekişmeli maçı bence isviçreli stanislas wawrinka ile hırvat marin cilic arasında 3 sette biten ama ilk iki seti heyecan kasırgası olan maçtı.. ilk iki set tie-break e gitti.. ikisini de 9 numaralı seribaşı wawrinka kazandı.. ardınan yağmur nedeniyle verilen aradan sonra korta denen oyunculardan marin cilic konsantrasyonunu kaybedince 3. seti wawrinka 6-1 alarak 3. turda fernando gonzalez'in rakibi oldu..

benim için sürpriz bir başka sonuç da 27 numaralı seribaşı igor andreev'in elin amerikalısı robby ginepri'ye yenilerek 2.turda veda etmesiydi.. süper mario ancic ise ispanyol david marrero'yu ilk seti kaybettiği maçta 6-4/0-6/3-6/2-6 ile geçerek 3. turda roger federer'in rakibi oldu.. parçala onu süper mario.. federer albert montanes karşısında ilk seti kaybetse de 3 set üstüste alarak maçı kazandı.. rafael nadal da 3 sette nicolas devilder'i devirdi.. nicolas devilder son setin son oyununda makaraya sardı olayı..

3.tur müsabakaları hem bayanlarda hem erkeklerde özellikle tablonun alt tarafında çok çekişmeli olacak..

(fotoğraflar: http://sports.yahoo.com)

Çarşamba, Mayıs 28, 2008

"french" kiss


patty schnyder - timea bacsinszky
aslında "swiss kiss" de olabilirdi başlık :)

Pazartesi, Mayıs 26, 2008

yağmur yağıyor, seller akıyor

wimbledon'da alışık olduğumuz görüntüyü paris'te henüz ikinci günde gördük.. doğa ana tenisi sevmiyor.. böyle devam ederse sıkışık bir program bizleri bekliyor..

Pazar, Mayıs 25, 2008

kadınsal mesele



"anlayamıyorum. dünya sıralamasında birinciydi ve emekli oluyor. inanılmaz bir oyuncuydu, daha çok grand slam kazanabilirdi. neden böyle bir şey yaptığını anlayamadım. belki kadınsal bir şeydir. kadınları da anlayamıyorum. tenis dünyası için oldukça üzücü ve büyük bir kayıp."
- goran ivanisevic,
justine henin'in profesyonel tenisi bıraktığını açıklamasının ardından..


“i don’t understand it. she was no.1 in the world and she retires. she was such an unbelievable player and could have won more grand slams. i don’t know why she did it. maybe it’s a woman thing. i don’t understand women. it’s very sad for tennis - a big loss.”

roland garros 2008

sözlük'e yazdığım yazıyı buraya da koyayım:

başlıyor.. heninsiz başlıyor.. roddicksiz başlıyor..

geçen hafta profesyonel tenisi bıraktığını açıklayan justine henin ve sağ omuzunda sakatlık bulunan andy roddick[6] turnuvaya katılmayacaklar.. karnından kist aldıran tatiana golovin[21] de turnuvayı kaçıracaklar arasında.. bunların yanısıra kişisel sebepler nedeni ile lindsay davenport[26], sağ bileğini sakatlayan sania mirza[32] gibi isimler de yoklar..

tek bayanlar

turnuvanın tek favori olabilecek ismi henin yok.. onun yerine mariya şarapova[1], ana ivanovic [2] ve williams biraderler (serena [5], venus [9]) arasında geçecek gibi mücadele.. 4 oyuncu da yıl içindeki wta turnuvalarında izlediğim ve takip ettiğim kadarıyla iyi form tutmuş durumdalar.. wta sıralamasında 3 numarada bulunan jelena jankovic de wta roma'yı üstüste ikinci kez kazandı geçen hafta.. ancak son 1 aydır nefes almakta problem yaşıyor.. neredeyse her maçta tıbbi molalar alıyor.. performansını kötü yönde etkileyecek gibi..

10 ile 20. basamaklar arasındaki oyunculara gelirsek, vera zvonareva [12] beklenen dönüşü gerçekleştirdi bana göre.. bu sene içerisinde 4 kez final oynadı ve prag'da şampiyon oldu.. son 8 yani çeyrek final bekliyorum.. dinara safina[14] ve agnieskka radwanska[15] da 4. tura (son 16) kadar rahat gelecekler bence.. gerisi kura, şans.. safina berlin'de en üst seviyesine ulaştı bu sene.. fakat ardından omuzunda problem yaşadı.. umarım düzelmiştir.. radwanska da şu an istanbul cup'ta mücadele ediyor.. kazanmasını bekliyorum.. kısfmet.. biraz aşağılarda çoğu tenis yorumcusunun öve öve bitiremediği victoria azarenka[17] ve benim öve öve bitiremediğim alize cornet [20] var.. cornet bu turnuvanın ev sahibesi ve çok iyi işler yapmasını bekliyorum.. yani utanmasam yarı finale çıkacak derim ama büyük ihtimalle son 16'da veda edecek turnuvaya..

bu oyuncular dışında dominika cibulkova[31] ve caroline wozniacki [34] son 16 ve hatta cibulkova son 8 olabilir.. gisela dulko[41] da 2-3 hafta önce seyrettiğimde oldukça formdaydı, son 32 yapar belki bilemem.. ne kadar eski formundan bir kaç ışık yılı mesafe uzakta olsa da amelie mauresmo[24] her zaman için tehdit rakipleri için.. komşu tszvetana pironkova[47], özbek akgül amanmuradova[58] ve biricik mariki'ye [23] de başarılar diliyor bayanlar kısmını kapatıyoruz.. artık nicole vaidisova'dan ümidi kesitiğim için adını ağzıma almadım..

tek erkekler

nadal alır..

hehe şaka lan.. toprak kort dedin mi ispanyollardan korkarım.. rafael nadal [2], david ferrer [5], tommy robredo [13], carlos moya [17], nicolas almagro [20], fernando verdasco [23], juan carlos ferrero [24].. bu adamların ne yapacakları belli olmaz.. daha 3 hafta önce juan carlos ferrero rafa nadal'ı yendi.. bunlar dışında tomas berdych [12] ve mikhail youzhny [16] iyi oyuncular.. berdych'in yarı final oynayacağı gibi gerzekçe bir düşünceye kapıldım.. jo wilfried tsonga [15] erken veda edebilir.. stanislas wawrinka [10] formunun zirvesinde.. igor andreev[28] ve janko tipsarevic'ten [33] (anlamadığım bir şekilde bu adamı çok seviyorum) en olmadı ikisinden birinden bir çeyrek final bekliyorum.. çok şey mi istiyorum? uzun bir aradan sonra süper mario ancic[46] geri döndü.. güzel şeyler yapacak bence.. marin cilic[54], sam querrey[41] ve simone bolelli'ye [47] dikkat..

kalbim novak djokovic'in [3] kazanmasını istiyor ama..

yine de her şey kurada bitiyor.. ikinci turda simone bolelli'ye rafael nadal çıkarsa örneğin, yapacak bir şey yok kendisine acımak dışında..

parantez içindeki rakamlar seribaşı sıralamaları değil, wta ve atp sıralamaları tarih itibariyle.. turnuvaya katılmayacak oyuncular çıkarıldıktan sonra seribaşı numaraları belli olacak..