Cuma, Mayıs 30, 2008

roland garros 2008 - altıncı günün ardından


kendi adıma üzücü bir gün olsa da çekişmeli maçlara sahne olması açısından tenisseverler için güzel bir gündü..

serena williams'ın elenmesiyle daha önce bu turnuvayı kazanmış kimsecikler kalmadı bayanlarda.. yani turnuvayı kazancak olan kişi kesinlikle ilk defa kazancak müsterih olunuz..


2 numaralı seribaşı ana ivanovic ile 30 numaralı seribaşı caroline wozniacki arasında oynanan maç beklediğimden sönük geçti.. avustralya açık 2008'in dördüncü tur mücadelesinin rövanşı niteliğindeki maçta caroline öldürücü forehandlere sahip ivanovic karşısında ilk sette zorlar gibi olsa da ikinci sette direnç gösteremedi.. neyse en azından yabancıya gitmedi de pembe elbiseli güzel ana'ya elendi.. wozniacki'den akılda kalanlar ise siyah çorapları ve kırmızı ojeleri oldu.. seneye yine karşılaşırlarsa her şey farklı olabilir..


williamslardan küçük olanı ve turnuvanın favorilerinden, 5 numaralı seribaşı serena williams 27 numaralı seribaşı sloven katarina srebotnik'e 2 set sonucu elenerek 3.turda aramızdan ayrıldı.. eminim bize yukarıdan bakıp gülümsüyordur.. srebotnik formda bir yıl geçiriyor ve 4. turda isviçreli patty schynder'in rakibi oldu.. diğer williams venüs ise şu anda italyan flavia pennetta karşısında ilk sette ecel terleri döküyor.. (aha da yazıyı tamamlamadan ilk seti kaybetti) o da kardeşinin yanına yakışır bence.. pennetta rus maria kirilenko ile bu sene wta estoril çiftlerde bizim şenoğlu-salgic çiftini yenerek şampiyon olmuştu..


genç fransız alize cornet polonyalı sultan agnieszka radwanska'ya karşı direnemedi ve 6-4 lük iki sette bence erken olarak turnuvaya veda etti.. turnuva öncesi 4. tur kesin gözüyle bakıyordum ama sanırım kuraya kurban verdik.. radwanska dominika cibulkova - jelena jankovic maçının galibi ile karşılaşacak 4. turda.. o maç da şu anda oynanmakta ve ilk seti jankovic aldı.. kolunda kocaman bir sargıyla, nefes almakta güçlük çekmesine rağmen kazanıyor ya bu kız setleri helal olsun.. bu arada tribünde gael monfils vardı.. ben ne alaka derken chris brednam cevapladı sanki beni duymuş gibi.. efenim gael monfils ile dominika cibulkova çıkıyolarmış.. monfils işini biliyormuş.. evet..


bu arada elemelerden gelen ispanyol carla suarez-navarro da sinsi sinsi gelip 4.tura kadar yükseldi.. 2.turda amelie mauresmo'yu elemişti üçüncü turda da avustralyalı casey dallacqua'yı 6-3lük iki setle yenerek 4. turda venus williams - flavia pennetta maçının galibii ile oynayacak ki bu maç bitmeyecek gibi bugün.. (aha pennetta ikinci sete servis kırarak başladı)

tablonun alt tarafında durum böyle iken üst tarafı ruslar basmış.. mariya şarapova dün akşamdan yarım kalan kalan hesabı kapatarak üçüncü turda karin knapp'in rakibi oldu.. hemen altında makiri'yi eleyen çinli jie zheng ile rus dinara safina eşleşmesi var..
11 numaralı rus vera zvonareva da bugün oynanan maçta fransız cohen-ahoro'yu geçti ve kanadalı aleksandra wozniack'ın rakibi oldu.. hemen altlarında yarı sultan elena dementieva ve belaruslu olga govortsova eşleşmesi var..
ikinci bölümde 4 numaralı seribaşı rus svetlana kuznetsova ile 25 numaralı rus nadia petrova üçüncü turda karşılaşacaklar..
bu altı rustan beşi dördüncü tura yani son 16'ya kalacaklar.. nadia petrova elencek diye düşünüyorum..

erkeklerde de buralara kadar gelmesini beklediğim iki ispanyol yerine (carlos moya, juan carlos ferrero) nicolas almagro, fernando verdasco ve tommy robredo iyi gidiyor.. bugün oynanan maçlarda 2 numaralı seribaşı ispanyol rafael nadal fin narko nieminen'i çok rahat geçerek dördüncü tura çıktı.. mikhail youzhny ile fernando verdasco arasındaki maçta sinirli adam mikhail az kalsın hakem katili olacaktı.. son sette bütün konsantrasyonunu kaybeden youzhny verdasco'ya 4 set sonucu yenilerek erken veda edenlerden.. verdasco dördüncü turda nadal'ın rakibi..

tim henman no.2 olarak nitelendirmekten zerre çekinmeyeceğim andy murray de üçüncü turda ispanyol nicolas almagro'ya elendi.. ingilizler tim henman dan bir grand slam kazanmasını beklerken kendisi bir final bile oynayamadan yitti gitti.. büyük britanya adına yarışan iskoç andy de onun yolundan gidiyor gibi.. izleyip görücez neler olacak..


almagro'nun dördüncü turdaki rakibi sürpriz bir isim.. wild card ile katılan fransız jeremy chardy.. nalbandian karşısında 2-0 geriden gelip 3-2 kazanan chardy bugün de 30 numaralı seribaşı rus dimitri turnusov'u 3 set ile geçerek dördüncü tura çıktı.. evsahibi gazı mı karar veremedim..

günün en zevkli maçı fransız paul-henri mathieu ile carlos moya'yı ilk turda eleyen eduardo schwank arasındaki maçtı.. mathieu 4 sette rakibini mağlup etti etmesine ama dördüncü sette mathieu'nun antrenörü, 3 kez roland garros şampiyonu, mats wilander ölüp ölüp dirildi.. kameraya psikopat psikopat bakışlar, gülüşler attı..


novak djokovic de 5-6 kere yere kapaklanma tehlikesi geçirdiği ve tap dance gösterisi yapar gibi olduğu maçta amerikalı wayne odesnik'i 3 sette mağlup ederek dördüncü turda paul-henri mathieu'nun rakibi oldu.. işte zorlu bir mücadele..

ernests gulbis nicolas lapentti'yi 3 sette yenerek "vay be" dedirtirken, fransız michael llorda yükselişteki italyan simone bolelli'yi 3 sette yenerek "tüh be" dedirtti.. bolelli elenmemeliydi.. yazık oldu.. michael llorda yine striptiz yaptı kortun ortasında.. her şeyini fırlattı seyircilere.. sanırım sempatik olduğunu zannediyor..


yarın ana tablonun üst tarafındaki 3. tur maçları var..

bu arada fransa'da hava karardı ama venus williams ve flavia pennetta maça devam ettiler.. flavia ikinci seti 6-3 alarak maçı kazandı.. venus'ü kardeşinin yanına postaladı.. hahah eminim o da bize yukarıdan bakıp gülümsüyordur.. haha..


(fotoğraflar: http://sports.yahoo.com)

1 yorum:

c dedi ki...

Williams biraderler sonuna kadar gidemeyecekti zaten, ama biraz erken gittiler. Flavia abla çok kontrollü, çok akıllı oynadı, atak yapacağı yerleri iyi seçti ve Venus'ü hakederek yendi. Serena da biraz tırt bir RG şampiyonu bana göre, 2002'de görece kolay bir yoldan finale geldi ve finallerde ona sayısız kıyak yapmış ablasını yendi falan...

Monfils işini biliyormuş da Cibulkova hiç bilmiyormuş be abi. Sana yeni neslin en güzel oyuncusu gözüyle baksın millet, senin bulduğuna bak.. Hani zamanında Pennetta-Moya çifti vardı, gayet idealdi ama bu kurbağa-prenses çifti gibi olmuş. Neyse, keyfi bilir.

Naçizane Martina Hingis v.2 dediğim Alize Cornet'nin elenmesine sevindim diyebilirim. Ya da Radwanska'nın kazanmasına daha çok sevindim demem daha doğru olur. Dementieva'dan beri bütün baseliner'lar bacımdır (peki Elena neyimdir bilmiyorum :))

Şarapova 2 seferdir maç içinde büyük konsantrasyon kayıpları yaşıyor. Rakipleri çok tecrübeli olmadıklarından tarihi fırsatları kaçırdılar. Rodina maçındaki 68 basit hata nedir abi? İddia ediyorum, Şarapova karşısında tecrübeli bir oyuncu çıksa, atıyorum bir Sugiyama, bir Nathalie Dechy çıksa 1. turda elenirdi. Hatta 68 basit hatayı bana yapsa ben bile kazanabilirdim. Ama kendisi maç seçtiğinden, rakibe göre oynadığından net değerlendirme yapamıyoruz (yapıp yapabileceğinin en iyisinin bu olduğuna inanmıyorum).

Turnuva başında en büyük favori olarak kabul ettiğim Jankovic, yoluna sağlam devam ediyor. Williams'ların gidişiyle alt kanat zayıfladı, bu da muhtemel bir Sırp yarı finali olasılığını kuvvetlendirdi.

Schwank'a maçı en az 5. sete götürmek yakışırdı ama Fransız seyircilerin de yoğun gayretleriyle bu olmadı. Yazık oldu.

İngilizler daha çok beklerler abi, gerek erkekler gerek bayanlarda çok yetersiz oyuncuları var. Şampiyon istiyorlarsa birilerini devşirsinler. Bu durumda çıkan sonuç şu: önümüzdeki 10 yılda bir Türk GS şampiyonu olma olasılığıyla Britanyalı şampiyon çıkma olasılığı eşit :D

Saygılar..