Perşembe, Mart 06, 2008

sevmem kedi

sevmem kedi.. kıllı, yumaklı bir şey.. "aga naber?" dersin cevap bile vermez bakar mal mal.. gurlar.. gurlayan başka bir şey daha gösteremezsiniz bana.. böyle de saçma bir yaratık.. gur ne lan?

ben bana cevap veremeyen şeyi sevmem.. iki dertleşmek istesen kaçar gider şerefsiz.. bugün masaya koyduğun bir kadeh rakı bile "boşver abi sana kız mı yok?" diyebiliyorken, eline aldığın bir gitar bile "ulan bu şarkı da iyi minör yaptı ha" diye hüzünlendirebiliyorken, dertleri bir nebze de olsa boşaltabiliyorken, bir kedinin bana arkasını dönüp gitmesini kaldıramam..

sevmem kedi, söylemiş miydim? bıyıklı adam delikanlı olmalı.. sen git bıyığını yön bulmada, dengeni sağlamada kullan.. nerede olm delikanlılık? nerede arkadaşının sırtını sıvazlayıp acısını paylaşmak?
lan bak! pardon.. bi tom'u severim ben kedilerden.. itilmiş ve kakılmış bireyin temsilidir gözümde.. reddilmiş defalarca ama yılmamış.. iki tane çocuk eğlendirecem diye şaklaban olmuş olmasına ama gözümde karakterliliğin timsali bir adamdır.. sylvester'ın bile bir sahibi varken tom yalnız kalmış, ne başını sokacak sıcak bir yuva ne de karnını doyurabilecek sıcak bir aş bulabilmiş, yeri gelmiş kafasına çalı süpürgesi yemiş.. boşver be tom kardeş.. bizi biz yapan değerler bunlar değil mi? kahrolsun farelerin emperyalizmi.. yalnız başladık bu yola, yalnız devam ederiz..

onu diyordum, sözüm tom'dan dışarı, sevmem kedi.. zamanında alf'e az destek çıkmadık.. her ne kadar ağız tadını bilmediğini düşünsem de alf iyi bir iş yapıyordu.. sen kalk üşenmeden bilmem kaç milyar ışık yılı uzaktan atla gel.. ne diye? sırf dünyayı bu şer odaklarından, bu gurlayan yaratıklardan temizlemek için.. işte mesih sana.. o koca burnundan öptüm seni şaap şuup alf..

sezen abla bunların müsebbibi sen misin bilemedim ki! "bir kedim bile yok" dedin, "hadi gülümse" dedin, oradan sen bir melankoli dalgası yayıl, buram buram hissettik biz.. bütün yalnızlar kediye sarıldı o dönem..

alın kedileriniz sizin olsun ey ahali! sevin onları bana ne? ama ne olur sokakta her kedi gördüğünüzde "aa kedi" demeyin.. şaşıracak bir şey yok.. lan ilk defa görmüyosun ki her görüşte "aaa kediii".. ne aaa kedii? aaa kedii ne? dört bacağı var işte, kulağı var, gözü var.. her televizyon gördüğünde "aa televizyon" diyo musun? ne prim yaptınız be şu kediler sayesinde.. valla helal olsun..

lan sokak kedileri, pis fakirler!(üçüncü paragrafla aşırı tezat)son sözüm size:
mart geldi gene di mi! sessiz sevişin lan..