Çarşamba, Haziran 04, 2008

roland garros 2008 - on birinci günün ardından

bugün oynanan maçlarla birlikte yarı final eşleşmeleri belli oldu..

bayanlar:
ana ivanovic [2] - jelena jankovic[3]
svetlana kuznetsova[4] - dinara safina [13]


dinara safina yumurta kapıya dayanmadıkça maç kazanamayacak sanırım.. şarapova karşısındaki o geri dönüşü ben mucize olarak nitelendirmiştim ve şarapova'nın turnuva başından beri kendini turnuvaya veremeyişine bağlamıştım.. peki buna ne demeli? yine ilk set kaybedilmiş, yine ikinci sette 5-2 geri düşülmüş, karşı taraf (elena dementieva) maç için servis atıyor ama safina yine efsanevi bir şekilde geri dönerek maçı kazanıyor.. hem de öyle böyle değil 11-1 oyun serisiyle.. arka arkaya 7 oyun alarak.. elena dementieva'ya da yazık oldu.. 2008'in yarı sultanı, türkiye görmüş insan, yarı final oynamalıydı bence.. annesi vera'yı tribünde üzgün üzgün görünce içim parçalandı..


kuznetsova kuradaki balının yardımı ile yarı finale kadar geldi.. yarı finale kadar karşılaştığı en güçlü rakip victoria azarenka'ydı, onu da çok rahat geçti.. bugün estonyalı kaia kanepi'ye karşı da başlarda biraz tutuk başlasa da toparlanarak 2 sette oyunu bitirdi.. kaia kanepi estonya'nın gururu olmuş çıkmış.. roland garros gibi bir organizasyonda son sekize kalarak spor bültenlerinde başa oynamış estonya'da.. büyük bir başarı kendisi için..


bayanlar yarı final eşleşmeleri yarın tsi 15:00 eurosport (trt'nin sitesinde malesef ki yayın gözükmüyor.. ilginç olan cuma günü oynanacak erkekler yarı finali canlı yayımlanacak.. hadi buyur.. bayanlar yarı finali neden canlı değil?)

erkeklerde yarı final eşleşmeleri:

roger federer [1] - gael monfils
rafael nadal [2] - novak djokovic [3]

bugün federer ilk seti kaybettiği maçta her zamanki kendine güveniyle maçı çevirdi ve kazandı.. maçı izlemediğim için pek bir şey diyemiyorum.. fernando gonzalez'e raket kırdırtmış ama federer.. bakalım yarı finalde fransız seyircinin baskısına nasıl karşılık verecek.. bu arada federer'in tişörtü çok hoşmuş..


gael monfils adlı fransız vatandaşı, david ferrer'e de acımayarak turnuva dışında itti ve roger federer'e bilenmeye başladı bile.. adam kortta çok hızlı ya izlerken başım dönüyo.. o boya rağmen nasıl koşuyor velet anlamış değilim.. bir de bir tenis oyuncusu için çok keskin kasları var.. ee bir de güzel bir sevgilisi var :)
maç hem çok sayıda hem de çok uzun rallilere sahne oldu.. ikisi de baseline'a konuşlanıp allah ne verdiyse vurdular.. sonunda rallilerden sıkılan hep ferrer oldu ve kesme vuruşla fileye takıldı bir çok kere.. monfils'in zaten canına minnet sabaha kadar vurur o toplara..


(fotoğraflar: http://sports.yahoo.com)

Hiç yorum yok: