Cuma, Haziran 20, 2008

wimbledon 2008 kuraları

wimbledon 2008 kuraları çekildi..

tek erkekler

tek bayanlar

tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ana ivanovic, 2 numaralı jankovic'e oranla daha kolay bir kura çekmiş gibi duruyor.. jankovic'in 2.turda, roland garros'ta sürpriz bir şekilde fırtına gibi esmiş olan carla suarez navarro ile, 3.turda danimarka'nın gururu, gelecekte iyi yerlerde olacağına inandığım caroline wozniacki ile, 4.turda son 2 yıldır büyük bir çıkış içinde olan rus vera zvonareva ile oynama ihtimali var.. bunlar dışında venus williams, maria sharapova, dinara safina ve elena dementieva da ana tablonun alt tarafında, yani jankovic'in tarafındalar..

ana ivanovic'i final yolunda zorlayabilecek isimler ise agniezska radwanska, serena williams ve svetlana kuznetsova gibi duruyor ki bu üçünden biriyle de en erken yarı fianlde karşılaşabilecek..

maria sharapova 4.tura kadar rahat gibi.. 4.turda büyük ihtimal victoria azarenka gelecek karşısına ama azarenka bu hafta katıldığı çim kort turnuvasında rezai karşısında oyunu yarım bırakmak zorunda kaldı sakatlık nedeniyle.. umarım önemli bir şeyi yoktur..

gözüme takılan bir ilginç eşleşme de alize cornet - anastasia pavlyuchenkova (yazması çok zor olan bir adı var) eşleşmesi.. cornet 90, pavluçenkova 91 doğumlu.. daha 2 sene öncesine kadar junior kategorisinde yarışan bu ikiliyi wimbledon 2008'de ilk turda karşı karşıya görmek heyecan verici..

davenport da dönmüş ana tablonun alt tarafında.. en fazla 2 tur gider..
amelie mauresmo ilk turda abd'li ashley harkleroad ile eşleti.. hani illa bi sürpriz çıkarmaya çalışan şu huyum yüzünden harkleroad yenebilir diyorum..
çok büyük bir düşüş içinde olan nicole vaidisova'nın düşüşünün devam edeceğini düşünüyorum.. son 2 haftada katıldığı 2 çim kort turnuvasından da erkenden elenip gitti, yitti.. yazık.. radek stepanek bozdu bu kızı ben bunu bilir, bunu söylerim..

erkeklerde roger federer için çok zorlu bir kura.. ilk turda dominik hrbaty ile karşılaşacak.. daha önce iki maç yaptılar , 2000 yılında indoor bir turnuvada ve 2004'te sert zemin müsabakasında hrbaty federer'İ yenmeyi başardı.. yani federer'in hrbaty'e karşı galibiyeti yok ama çim kortta çok farklı bir sonuç olabilir.. ilk 4 tur içerisinde iyi servisleri ile tanınan gael monfils ve çim kort ustalarında lleyton hewitt ile karşılaşma ihtimali mevcut federer'in..

rafa nadal ise 2. turda roland garros çeyrek finalisti ernests gulbis ile karşılaşabilir.. mikhail youzhny de ilk 4 tur içerisindeki olası rakiplerinden nadal'ın.. nadal geçen hafta londra'da düzenlenen çim kort turnuvasında finalde novak djokovic'i yenerek ilk çim kort kupasını kazanarak sadece toprak kortta üstün olamdığını ve yavaş yavaş tüm kortlarda ustaca oynamaya başladığını gösterdi..

novak djokovic'in ise ne kadar bahtsız olduğunu anlıyoruz.. roland garros 2008'de rafael nadal'ın tarafındaydı, şimdi roger federer'İn tarafında.. tersi olsa belki daha farklı olabilirdi her şey.. ilk dört turda karşıalacağı muhtemel isimler marat safin, andreas seppi ve stanislas wawrinka gibi güçlü isimler olacak.. yine uzun boylu sam querrey de muhtemel rakip olabilir.. hadi bunları geçti çeyrek finaldeki muhtemel rakibi ivo karlovic olacak.. gerçekten çok zorlu bir kura oldu djokovic için..

paul-henri mathieu, richard gasquet, andy roddick ve andy murray de ana tablonun alt tarafındalar..
marin cilic'e dikkat derim.. uzun boyu ve etkili servisleri ile oldukça başarılı çim kortta.. ancak paul-henri mathieu ile aralrında kozmik bir bağ var sanırım.. bu sene 4 kez karşılaştılar.. 3-1 mathieu üstünlüğü var karşılaşmalarda ancak son 2 çim kort müsabakasında da karşılaştılar ve geçen hafta mathieu, bu hafta cilic kazandı. yani çim kortta 1-1lik eşitlik var.. wimbledon 2008'de de yine çok yakın eşleştiler.. 3.turda karşılaşmaları kuvvetle muhtemel..

tablonun üst tarafında michael llodra ile süper mario ancic arasındaki ilk tur mücadelesi güzel olacak gibi.. roland garros'tan kendisine gıcık olduğum llodra'nın ezilerek yenilmesini, azalarak bitmesini istiyorum...
janko tipsarevic kendini aşamazsa 2.turda andy roddick tarafında elenecektir..

maçlar pazartesi başlıyor.. umarım yağmur insaflı olur..

Hiç yorum yok: