Perşembe, Nisan 20, 2006

başarısız yazarın denemeleri ii

"which of the following statements are in the passive voice?"
yazıyordu önündeki kağıtta.. kafasını bir an için kaldırıp sınıfın genel durumunu kontrol etmek istedi fakat en önde oturması sebebiyle görebildiği öğretmenin hafif açılmış olan fermuarından başka bir şey değildi.. kendi kendine gülümseyerek tekrar kafasını öne eğdi.

"..are in the passive voice?"
sol tarafta önündeki kağıdı harıl harıl küçük siyah işaretlerle bezeyen kıza baktı.. sonra kalbi kadar temiz kendi kağıdına..daha sonra kızın kağıdına tekrar baktı, fakat bakmakla görmek arasındaki fark kendini belli ediyordu.. kendisi pisa kulesi şeklini alırken yavaştan, ayakkabısının çıkardığı seslerden hocanın uzaklığını kestirmeye çalışıyordu o kepçe kulaklarıyla..

kız bunun kopya çekmeye çalıştığını anlamış olacaktı ki daha da kapandı kağıdına.. kaltak.. tekrar erectus moduna geçip iş başa düştü diyerek sallama kapasitesine güvenmekten başka yapacak bir şeyi kalmamıştı.. öyle de yaptı.. şıklardan şekiller falan yapıyordu kendince.. ama kıza kinini gütmüştü bir kere.. ama şimdi sakin olmalıydı intikam soğuk yenen bir yemekti nasıl olsa...

Hiç yorum yok: